TOLOSANA II DAG 8

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 17. juli 2020                                          Retur

VANDREDAG 8

13.  JULI 2020

TABES

LOURDES

AFSTAND:                 22 KM

AFSTAND TOTAL: 204 KM

VEJR: +30C            let overskyet        

HØJDEMETER:    50 m op      50 m ned

SVÆRHED:            let

Inden jeg vandrede ud af Tabes, lagde jeg vejen forbi byens katedral - den er oprindelig fra 1100 tallet men ikke særlig interessant og i øvrigt lukket til tirsdag.

På dagen er der meget vandring igen på hoved landevej nu N21 ud af Tabes.

Derefter er der vandring på nogle lokale små veje, hvor jeg vandre igennem nolge små rigtig kønne landsbyer med velholdte huse og haver. 

I byerne var der også velholdte landsbykirker, men de var desværre ikke åbne.

I en af byerne er der et åbent bageri, hvor jeg for købt en sandwich, som jeg uden for en af byerne ved et sportsanlæg for sat mig på en bænk og får spist og drukket en sodavand i varmen.

Senere på vandringen kommer jeg forbi den lokale lufthavn Tabes-Lourdes-Pyrenees.

Jeg var egentlig ikke klar over at der var en lufthavn i regionen, men det giver trodsalt me- ning,da der jo er mange pilgrimme, der rejser til Lourdes for at besøge kirken og grotten.

På den sidste strækning ind mod Lourdes van- dres der på grusveje langs en skov ind til nær- meste bebyggelse før Lourdes. Derefter vandre jeg ind i selve byen ned under jernbanen.

Da jeg vandre ind på gågaden i Lourdes er det første jeg møder et pilgrimscenter for Sankt Jakob pilgrimme. En ældre herre gav mig gladeligt et stempel i mit pilgrimspas. Desværre kunne vedkommende ikke engelsk.

Efter at have fundet det hotel jeg havde booket, der lå på gågaden og tjekket ind, været i bad og fået rent tøj på, gik jeg en tur ned af gågaden mod kirken og grotten. 

Kirken som er bygget over grotten, hvor den unge

pige - Bernadette Soubirous - i 1858 mente at have set Jomfru Maria og da der i årene derefter skete  mange henbredelser blev grotten et meget stort pilgrimsmål.

Kirkegrotten eer et af Europas største pilgrimsmål med over 5 mio. pilgrimme om året.

Vandet fra floden Le Gave de Pau menes at have henbredende vrkning, så mange pilgrimme tager vand med fra kirkeområdet, hvor de tapper det på flasker og dunke, der købes i souvenierbutikkerne på gågaden.

Kirken er åben, da jeg kommer for at besøge den indvendig og der har lige været afholdt en messe. Jeg besøger også området ved grotten, hvor der for rettes en messe på engelsk. Den var selv i disse coronatider velbesøgt. Messen afholdes jo ude.

efterfølgende gik jeg en tur rundt på kirkeområdet bl.a. er det overdækninger, hvor der kan købes og stilles tændte lys.

Jeg har booket overnatning på Hotel Saint Etienne, der ligger på gågaden ned mod kirken, for overnatning og morgenmad betalte jeg for to overnatninger inkl. morgenmad € 88.