TOLOSANA II DAG 7

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. juli 2020                                          Retur

VANDREDAG 7

12.  JULI 2020

MAUBOURGUET

TABES

AFSTAND:                 29 KM

AFSTAND TOTAL: 182 KM

VEJR: +18C - 25C   regn / sol / regn /sol        

HØJDEMETER:    130 m op        0 m ned

SVÆRHED:            let

Det blev lidt af en begivenhedsrig vandrings-dag 

Jeg var på vej ud kl. 7.00 i småregn og skal mod Tabes, fordi det igen ikke er muligt at finde en egnet overnatning i en af småbyerne.

Tabes er  regionsby med omkring 110.000 ind- byggere.

De første 4 km var på den hvide stribe på hovedlandevejen D935 - der går syd mod Spanien - jeg er fortsat uden for Via Tolosana, og må Goggle Maps mg frem på vandringen. 

Det er søndag, så det er mest personbiler og nogle busser, som jeg har fornøjelsen af blive plasket våd af.

Derefter ind på D 835 - der er en nedlagt hovedlandevej, der bl. a. går gennem provins- byen Vic-de-Bigorre, der er en utrolig lang by.

Da jeg kommer forbi byens kirke  går jeg ind for dels at se kirken indvendig, men også for at komme lidt i ly for regnen, der kommer og går.

Det viser sig at messen lige er gået igang og jeg sætte mig ned og deltager i messen. Kirken er næste helt fyldt og alle har mundbind på.

Jeg modtager nadvre som de øvrige kirkegæn gere. Da jeg kommer ud er det holdt op med at regne.

På en bænk på tovet sætter mig for at få lidt at spise og selvfølgelig begynder det at regne efter et kort øjeblik og jeg må pakke sammen og tage regntøj på igen.

Igen stoppede regnen da jeg var ude af byen og nu igen skulle skifte rute. Google Maps anviste at jeg skulle til højre ud på en grusvej, som senere gik over i en smal sten/markvej og jeg blev lidt usik-ker på om det nu også var muligt at vandre videre, men det viste sig at være OK.

Jeg har nbemlig et par gange i Frankrig vandre efter Google Maps, hvor jeg måtte vende om og finde en ny rute.

Pyrenæerne var nu i syne - denne store mørke silhuet af bergmassivet - begyndet at vise sig og senere, hvor jeg igen måtte ud på hovedlandevejen der var plaskvåd, der kommet mere trafik nu hvor jeg var tættere på Tabes.

Da det begyndte at klare op nok engang, blev Pyrenæerne meget mere tydelige.

Ved en rundkørsel var der en McDonald, hvor jeg behørigt med afsprittede hænder og mundbind fik lov til at komme ind og bestille, får udleveret og kunne spise en Bigmac m.v.

Efter 7 km på små lokale veje, lykkedes det at vandre frem til mit overnatningssted - et nyere hotel lidt uden for centrum.

Som aftensmad købte jeg take away i en nærliggen de café, da de nærliggende restauranter alle var  fuldt optaget med flere gæster end jeg brød mig om.

Jeg havde booket overnatning med morgenmand på et nyopført hotel - Nex Hotel - hvor jeg betalte €60.