TOLOSANA II DAG 5

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. juli 2020                                          Retur

VANDREDAG 5

10.  JULI 2020

MIRANDE

MAGIAC

AFSTAND:                 23 KM

AFSTAND TOTAL: 138 KM

VEJR: +20C - 22C   overskyet        

HØJDEMETER:    300 m op      310 m ned

SVÆRHED:            mellem

Nu bevæger jeg mig igen ind på Via Tolosana efter en lille afstikker. Efter morgenmad, der var typisk fransk - ikke i et lidt ændret vejr. Overskyet og 10 grader lavere end de foregående dage. Mere behageligt at vandre i.

Inden jeg vandrede ud af byen, skulle jeg lige se om byens store kirke var åben. Den var en rigtig gotisk bygning - mørk og dunkel.

Ud af Mirande gik vandringen overvejende på lokale asfakt veje, nu igennem et mere bakket terræn end de øvrige dage og nu var der også mere skov og skovbeklædte arealer. Det gav en lidt større afveksling i vandingen. 

På vandringen kom jeg midtvejs forbi en borg, hvor der udover borgbygningen var flere små huse og en kirke. Alt meget velholdt og så beboet ud. Den lå på en bakkeside med udsigt over landskabet.

På vej ind i Marciac vandres forbi en af byens kirker, der har et meget højt tårn.

Kirken er lidt af et paradoks. En utrolig flot nyelig renoveret indgangsportal, men oven over det er der spændt et net ud for at nedfal dende bygningsdele ikke skal ramme når besøgende går ind og ud af kirken.

Kirkens alter er et meget flot stykke kirkekunst.

Marciac er en såkalt "bastide" by - fæstnings by, hvor bygningerne alle er bygget med facade med kolonader ud til det firkantede torv midt i byen.

 Jeg har booket overnatning på et af byens 2 hoteller. Jeg fornemmer, at jeg vist er den enste gæst for dagens overnatning.

Hotellet har ikke restaurant, så jeg begiver mig ud i byen - der har omkring 1.200 indbyggere - for at se den og for at finde et sted for at få noget aftensmad og vand og noget let mad til en frokost på vandringen i morgen.


Jeg bookede overnatning på - Hotel Les Comtes de Pardiac - der ligger ud til torvet. For overnatning og morgenmad betalte jeg €64.