TOLOSANA I HVILEDAG 1

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

HVILEDAG 1

20.  APRIL 2019

CASTRES

CASTRES

AFSTAND:                   0 KM

AFSTAND TOTAL: 309 KM

VEJR: +8C - 22C    sol / let blæst

HØJDEMETER:    n/n m op     n/n m ned

SVÆRHED:            n/n

Hviledagen blev brugt til at vandre en tur rundt i byen og besøge seværdigheder. Castres har flere muligheder at byde på Cathedrale Saint-Benoit, som jeg besøgte og fik et stempel i mit pilgrimspas. Jeg besøgte også Musee Gyoa og beså dens samling af både de reli- giøse kunstværker, Goyas malerier og andre berømte billedkunstnere.

Videre var jeg en tur på lørdags markedet på markedspladsen, hvor der blev solgt grønt og frugt fra kæmpe boder, hvor der var slagtere og solgt ost og brød i lange baner. Fantanstisk lokal kvalitet og derfor var der også kødrand af kunder rundt om udsalgsstederne.

Som nævnt var jeg turist i byen og rundt i den. Jeg gik en tur langs floden Adour for at se på husene, der har facade ned mod floden. De har flere forskellige farver, som historisk ligger i, at byen har haft en stor tekstil produktion, hvor tekstilerne blev farvet i farverierne nede ved floden.

Da byen er administrativt centrum, har byen nogle imposante administrationsbygninger, men også inde i centrum i gyderne, er der også nogle akitektoniske perler og spændende bygninger, som var værd at se.

Da jeg har planlagt en hviledag i Castres, har jeg booket 2 overnat- ninger på Europe Hotel, der ligger midt i Castres centrum. Hotellet er et rigtig gammelt hotel, der er moderniseret og hvor der er atmosfære. Hotellet har store moderniserede værelser med et flot badeværelse/toilet. Til hotellet hører en bar/cafe og en morgenmadssal. På vejen havde jeg spist min frokost og til aften var jeg ude på en restauration.