TOLOSANA I HENREJSEDAG

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

HENREJSEDAG

05. APRIL 2019

KØBENHAVN

MONTPELLIER

ARLÉS

AFSTAND:                   0 KM

AFSTAND TOTAL:     0 KM

VEJR: + 15C - +18C  overskyet

HØJDEMETER:        n/n op    n/n ned

SVÆRHED:                n/n

Via Tolosana tager sin begyndelse ved byens katedral Eglise Saint-Trophime. enten kan du vandre på diget langs Le Petit Rhone eller også syd om over til Gimeaux og Saliers til Saint-Gilles du Gard. Man vandre gennem Camargue, der er det gamle floddelta

jeg ankom sidst på eftermiddagen med tog fra Montpellier, hvor jeg tidligere på dagen var landet med fly fra København.

Stationen ligger ud til Rhone floden og dermed en kort vandring til det hotel jeg havde booket.

Efter at have tjekket ind gik jeg først op til og rundt om Arenaen og derefter over til katedralen for et besøg. Deltog i aftenmessen og fik en ældre flink dame til at give mig det første stempel i mit pilfrimspas. Efterfølgende gik jeg videre ud for at spise aftensmad. Fandt en burgerbar. Fik også købt vand og lidt proviant til næste dags vandring. Imidlertid lovede vejrudsigten regn første dag.

Arlés ligger ud til Midddelhavet ved Rhôn deltaet. Byen stammer tilbage fra romertiden. Byen er kendt for ikke blot amfiteatret, men også for en mere end 50 km lang aquadukt. Arlés har omkring 50.000 indbyggere og er UNESCO kulturarv by. Byen er også kendt for at Van Gogh har boet der og udført en række malerier med motiver fra byen. Han var faci -neret af lyset i området. Byen er udgangspunkt for ilgrimsvandring er mod Santiago de Compostella. Udgangspunktet er katedralen  Église Saint-Trophine. Byen har også en tyrefægterarena med plads tl 12.000 tilskuere. Så der er mange turistatraktioner.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

Hotel Le Belvedere ligger ud til et lille torv tæt på Arenaen og Arles Katedral. Hotellet har ikke mange værelser, men er et pænt og nydeligt. Pænt og rent værelse.

Overnatning inkl. morgenmad betlte jeg € 53.

Udmærket morgenmadsbuffet.