TOLOSANA I DAG 8

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 8

13. APRIL 2019

JEAN-DE-LE-BLAQUIÉRE

LODEVE

AFSTAND:                 19 KM

AFSTAND TOTAL: 176 KM

VEJR: +18C - +23C   sol / blæst

HØJDEMETER:       420 m op      410 m ned

SVÆRHED:               let

Lodéve er også et vigtigt pilgrimsmål på vejen til Santiago. Siden 

tusindetallet har Cathedrale Saint-Fulcan  væ ret målet. Siden Fulcan døde den 13. februar 1006 har der indtil nu været slået 13 klokke slag hver aften kl. 19. Den store gotiske kate dral har nogle meget smukke glasmosaik vinduer bag alteret og har ligeledes et særligt rosenvinduer med mosaik af de 12 disciple og Jesus. Byen er idag på 8.000 indbyggere og viker lidt hensyende trods det at det er en handelby. Byen har alle faciliteter. Byen var engang kendt for at fabrikere uniformer til Napoleons hærer i 1700-1800 tallet og vævning af gobeliner.

Det var en planlagt kort dagsvandring. Jeg er nu i Haut-Langue doc, hvor de højere bakker nu er ved at være nøgne på toppen. Sådan 19 km kan man hurtig få vandret og derfor var jeg tidlig i Lodéve. Det var små lokale veje og nogle stier. Da jeg kom til by- en omkring kl. 14 fandt jeg ud af at recep tionen på hotellet først åbnede kl. 16.30. Så jeg vandrede rundt i byen, fik besøgt katedra- len og spiste frokost ved en cafe midt på hovedgaden. Ud over katedralen er der ikke så meget at se i byen.

Hotel de Nord, ligger i en bygning der oprindelig har været teater tilbage frem til 1960'erne. Hotel-

let ligger for enden af byens hovedgade og nær katedralen. Hotellet er et lidt slidt provinshotel bestyret af et middelaldrende ægtepar.

Det bookede værelse er pænt og rent og med et fornuftigt badeværelse. Ikke prangende men acceptabelt. Jeg har bookket overnatning inkl. morgen

mad og det betalte jeg € 56. Fair pris.

Til aftensmad bestilte jeg en burger med tilbehør i en nærliggende bugerbar og spiste måltidet på værelset.