TOLOSANA I DAG 5

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 5

10. APRIL 2019

MONTPELLIER

MONTARNAUD

AFSTAND:                 17 KM

AFSTAND TOTAL: 106 KM

VEJR: +20C - +22C   overskyet

HØJDEMETER:       200 m op      110 m ned

SVÆRHED:               let

Montarnaud er en mindre landsby i regionen Occitanie. Der bor omkring 3.500 mennekser i byen.

Byen har ingen særlige spændende kulturminder og er i forbindelse med vand ringen blot et overnatningssted. Der er få forretninger i byen. Der er et par restauranter, hvoraf den blev anbefalet som særdeles god. Jeg spise aftensmad i den anbefalede.

Jeg valgte at vandre ud af Montpellier langs letbanetrachéet ud mod Grabels. Det meste af vandringen var på fortov og cykelstier.. Grabels har en kirke, hvor der er muligt at få et stempel i sit pilgrimspas. der er høflig selvbetjening ved et bord i haven til kirken. Vandringen var resten af dagen på små lokale veje og markveje. På vejen kom jeg forbi et areal, der er udlagt med solceller og vindmøl ler. Det er det største solcelle ánlæg jeg har set.

På vejen mødte jeg et skilt om afstanden til Santiago, det angav en afstand der er 100 km længere end det jeg sidst mødte selv om jeg har vandre 20 km mod sydvest.

Byen er blot et overnatningssted på Via Tolosana og meget andet er ikke at nævne i den forbindelse

Jeg har booket et værelse på et B&B - Chambres d'hôtes Le Bois Des Frenes - der ligge lige ved fortsættelsen af næste dags vandring. Overnatningsstedet er i et større hus, hvor jeg har et dejligt stort værelse med udsigt til en frodig have. Gode badefaciliteter. Alt er pænt og rent. Blev mødt af værten med tilbud om en kop the og kage. 

Overnatning inkl. orgenmad €96.