TOLOSANA I DAG 4

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 4

09. APRIL 2019

VENDARGUES

MONTPELLIER

AFSTAND:                 15 KM

AFSTAND TOTAL:   89 KM

VEJR: +9C - +22C    sol / skyet

HØJDEMETER:       110 m op      120 m ned

SVÆRHED:               let

Montpellier er hovedbyen i regionen op mod 300.000 indbyg- gere i en moderne udviklende by.

I den gamle bydel findes Cathe- drale Saint-Pierre, der er et gotisk bygningsværk med nogle smukke mosaikvinduer bag altret og med et farverigt rosenvindue. Udover kate dralen er Eglise Saint-Roch. Saint Roch er pilgrimmenes skytshelgen.  Den gamle bydel er vel holdt og samlet omkring Rue Roch.

Den imponerende Arc de Triomphe afslutter gågade området op til Place Royale du Peyron. Byen har en letbane, der ruller ud i byens forstæder. 

Byen har et fantastisk udeliv med de mange restauranter og cafeer.

Dagens korte vandring er for den største dels vedkommende igennem forstæderne. Derfor er det en lidt kringlet vandring ind af både befærdede og mindre befærdede indfaldsveje til Mentepliiers centrum. En del af vandringen er langs letbane trachéet, hvor der de sjovt udsmykkede letbanetog glider frem og tilbage.

 Når man vandre ind og ud af storbyer er det for mig spændende at se, hvor dan byens udvikling er blevet gennemført, hvordan gammelt bliver til nyt. Vandringen er således det meste af vejen på fortov.

Jeg har booket et enkeltværelse på Hotel Best Western Le Guilhem. Hotellet ligger så tæt på katedralen, at jeg fra mit værelse kan se tårnene på katedralen. 

Værelset er pænt og nydeligt udstyret med et rent og pænt badeværelse og toilet. Det er et lille veldrevet hotel. Der er et lille morgenmadsområde, hvor der serveres et et rigeligt morgenbord med et stort udvalg.

Om eftermidagen bestilte jeg middagsmad på en resturant nær hotellet og til aften spiste jeg en god burger.