TOLOSANA I DAG 17

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 17

23.  APRIL 2019

REVEL

AVIGNONET LAURAGAIS

AFSTAND:                 25 KM

AFSTAND TOTAL: 367 KM

VEJR: +12C - 18C  stærk blæst

HØJDEMETER:    310 m op      330 m ned

SVÆRHED:            mellem

Byen Avignonet-Lauragais ligger ca. 3 km fra havnen ved Canal du Midi. Byens kirke Eglise Notre-Dames-des-Miracles er fra det 14. århundrede. Ikke langt fra kirken er Tour Poiviere, der er et vagttrn fra det 17. århund rede. Fra byen er der udsigt over engarealerne ned til Canal du Midi. Mellem byen og kana len, er der et trasporttrache, kanalen for båd trafik, på digete er cykel og vandresti, videre er først toglinje, så landvej og endelig mo- torvej. For at komme til havn en skal man krydse alle disse linjer. Hele om rådet er et motorvejsraste plads med alle faci liteter, havn, tankstation, overnatning og proviante ring og indkøb.

Dagens vandring har jeg faktisk bragt ned fra 41 km til 25 ved at benytte de lokale veje i lige linje og ikke som guiden foreskrev sik sak kurs fra Le Casses til Avignonet. Imidlertid betød det at jeg måtte forcere nogle bakker og da det blæste mere end kuling var det en hård omgang. Man bliver helt kulleret i den blæst, når man nærmest må stride sig igennem.

 Vindmøllevingerne gik så hurtigt, at man nærmest kunne snitte agurk med vingerne. Vandring ned af bakken og over engarealet var også en blæsende omgang.

Jeg valgte et overnatningssted noget uden for Avignonet-Lauragais, nemlig ved Canal du Midi - La Couchee, hvor der er en havn og raste plads ved motorvejen - Relais Fasthotel "La Couchée" Avignonet.

Hotellet er både overnatning for de trafikerende og bådfolket i havnen. Der er et stort cafeteria og en stor restaurant, der har døgnåbent. Der er også cafe og butik. Jeg har booket et enkelt værelse med eget bad/toilet. Det er pænt værelse i god standard, rent og ordentligt. For overnatning inkl. morgen mad, der er velassoteret betalte jeg € 56.