TOLOSANA I DAG 16

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 16

22.  APRIL 2019

DOURGNE

REVEL

AFSTAND:                 15 KM

AFSTAND TOTAL: 342 KM

VEJR: +15C - 20C  overskyet 

HØJDEMETER:    160 m op      210 m ned

SVÆRHED:            let

Dagens slutmål Revel er en by på ca. 10.000 indbyggere og er en "bastid" en fæstningsby, der har lige gade der ligger vinkelret på hinan den ud fra et torv med en overdækket torve bygning. Byen har ved dens støreelse alle faciliteter, som en pilgrims har brug for.

Da jeg ankommer tidligere end overnatnings stedet åbner, tager jeg en pause ved et af tovets cafeer og konditorier.

Det søde værtspar havde stillet et dejligt mor-  genbord frem til mig og da jeg ikke havde en lang vandringsdag foran mig, nød jeg morgen bordet.

På dagens vandring - der ikke bød på nogen nævneværdige udfordringer, vandrede jeg igennem den lille by - Soreze - der er en gammel universitetsby og har et gammel kloster, der nu bruges til udstilling af Dom obert - en munk fra Calcat - der brugte et helt liv på at væve nogle fantastiske flotte vægtæp per med imponerende motiver i skønne farver.

Jeg kunne godt have brugt noget mere tid på besøget, men jeg skulle dog trods alt videre.

Vandringen var overvejende på lokale veje uden den store trafik

De sidste dage er nu vandring uden de mange bakker efter jeg har forladt Mantagne Noir - De mørke bjerge og  er ned i kote 200 m.

Jeg har booket overnatning på Hotel Restaurant du Midi, der er et provinshotel af pæn standard. Det ligger lidt uden for den gamle bydel ud til landevejn, som man vandrede ud af næste dag.

Jeg betalte 65€ for overnatningen inkl. morgen mad.