TOLOSANA I DAG 12

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 12

17.  APRIL 2019

MURAT-SUR-VÈBRE

LA SALVETAT-SUR-AGOUT

AFSTAND:                 24 KM

AFSTAND TOTAL: 260 KM

VEJR: +5C - 15C      overskyet / blæst

HØJDEMETER:       380 m op      520 m ned

SVÆRHED:               mellem

La-Salvetat-sur-Agout. Byen ligger ud til flo den Agout. Byen har om- kring 1.200 beboere og der er lidt butikker i byen, så der kan pro vianteres. Byen er ikke særlig interessant.

Den lever mest af turisme i forbindelse med den kustige sø Lac de la Raviege, der er på 450 ha og 12 km lang. Derfor er byens centrum med ferieopholdssteder ogder langs søen opført feriehuse og campingpladser.

Søen byder på vandsportsmuligheder og der er indrettet strand faciliteter.

Det var lidt vanskeligt at rejse sig fra morgen bordet og vandre ud det småkolde vejr, hvor det ikke var 2 cifret varmegrader og det blæste. Vandringen var et stykke langs flode Vebre og derefter langs Lac du Laouzas på de lokale asfaltveje, Lige nu er jeg oppe på et platau i 800 m højde og det gør at foråret ikke rigtig er ankommet. det meste af dagen er vandringen på veksling mellem asfalt veje og markveje.

Der er lidt højdemeter i vandringen, men mindre end de foregående dage. Vandringen frem til overnatnings stedet er ca. 3 km efter selve byen.

Overnatningsstedet jeg har valgt liger ud til Lac de la Raviege og er et hotel rettet mod sommergæs- ter. Hotel Logis La Plage, der samtidig har en restaurant med udsigt over den kunstige sø.

Hotellet er vel opført i 60'erne og har 12 værelser. Værelserne er ikke særlig store og med et normalt badeværelse og toilet. Der er pænt og rent, men ikke prangende udstyret.

Restauranten har derimod er højt niveau og servere de et læggert afensmåltid.

Hoteller ligger ca. 3 km efter byen men ud til Via Tolosana. Om sommeren vil det være et dejligt op- hold når udefaciliteterne kan benyttes.