TOLOSANA I DAG 11

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 11

16.  APRIL 2019

SAINT GERVAIS-SUR-MAR

MURAT-SUR-VÈBRE

AFSTAND:                 22 KM

AFSTAND TOTAL: 236 KM

VEJR: +10C               regn / regn /overskyet 

HØJDEMETER:       910 m op      400 m ned

SVÆRHED:               hård

Mura-sur-Vèbre, er endnu en lille landsby med knap 1.000 indbyggere på Via Tolosana. En by der ligger ud til landvejen der går igen- nem den. By ligger også ud til den lille flod Vèbre, som den tager navn fra. Byen har købmandsbutik, hvor jeg fik handlet ind. Bageri, hvor jeg fik køb brød og tærte til næste dags vandring. Ellers er der ikke meget at skrive om, bortset fra at byen har en høj Menhir - bautasten - fra præhestorisk tid. Jeg gik en tur rundt i byen og fik købt vand til næste dag og lidt snacks. der var for langt ud til byens kirke, som jeg i øvrigt kommer forbi i morgen.

Hver dag sin høje bakker at vandre over, idag var det ved Col de la Croix de Mounis. Da vejret var dårligt var det tilrårdelig at vandre på de lokale veje, så vej valgte den korteste D 622. Der var nu ikke meget trafik, hvilket også var forståeligt på grund dens mange (hårnåle)sving og dens til tider stærke stigning.

Vejret var ikke til den store udsigt, men man fik dog et godt indtryk af den fantastiske udsigt ovver bakkemassivet ved Croix de Mounis i kote 852 m.

Da jeg valgte landvejen, kom jeg ikke forbi den store præhistoriske bautasten ved ind gang til byen.

Der er ikke megen valg i overnatningssteder i denne region hvor jeg nu er nået til Tarn. Byen har et hotel - Hotel Duran - der er et ældre provishotel med restaurant. Venligt ældre værtspar tog imod og jeg fik et pænt stort værelse med rent og ordentlig badeværelse/toilet. Og da det var koldt, var der varme på værelset.

Restauranten har lukket ind til aftensmad, der serveres ved kl. 19.30 tiden. Det var i øvrigt et rigtig godt mpltid 3 rette, hvor desserten var speciel - nemlig noget der havde konsistens af Marsmellows med valiljecreme.

Betalte € 76 for overnatning, aftensmad og morgenmad