TOLOSANA I DAG 10

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 10

15.  APRIL 2019

LUNAS

 SAINT GERVAIS-SUR-MAR

AFSTAND:                 23 KM

AFSTAND TOTAL: 214 KM

VEJR: +20C               overskyet / sol

HØJDEMETER:       950 m op      900 m ned

SVÆRHED:               hård+

Saint Gervais-sur-Mare er en mindre landsby der ligger op til Mont d'Orb. Den lokale kirke er fra 1100 tallet og er det eneste kulturminde af betydning i byen. Da jeg ankom var kirken som så mange andre lukket. En vandring ned til byen og rundt i den var ikke særlig interes sant.

Byen har en resturant og et pizzaria, en bager og stort set ikke meget andet at byde på.

Igen idag måtte jeg en tur op over endnu en af de høje bakker, derop hvor vindmøllerne gror. Så der er mange højede meter, faktiske den etape på Via Tolosane, der har flest højdemet er op og ned.

En af stierne idag var noget af en udfodring, hvor der var store terræn spænd, som det er krævende at passere med rygsæk på, når det samtidig er lige som i en hulvej. Flot vandring langs floden l'Orb et lille stykke af vandring en.

Det var udmærket vandrevejr, så selv om det var en krævende vandring blev man mødt med et fatastisk flot syn over egnen.

Hotel l'Otensia ligger i udkanten af byen og godt op på bakken. Der er mange trin op til indgangen, der ligger fjernest. nårman kommer nede fra byen. Nyindret- tet værelser med lækkert bade-  værelse og toilet. Gode forhold.

På dagen var restauranten ikke åben (har lukket mandage og tirsdage), så jeg måtte ned i  byen for at købe en lækker pizza, som jeg spiste på værelset. Hos den lokale bager havde jeg bøbt et par mindre tærter som frokost til næs

te dags vandring.

Betalte €91 for overnatning og et lækkert morgenbord med dejligt varmt nybagt brød.