TOLOSANA I DAG 9

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                          Retur

VANDREDAG 9

14. APRIL 2019

LODÉVE

LUNAS

AFSTAND:                 15 KM

AFSTAND TOTAL: 191 KM

VEJR: +10C - +16C   overskyet / blæst

HØJDEMETER:       750 m op      650 m ned

SVÆRHED:               mellem

Jeg havde ikke travlt til morgen, så jeg vandrede først ud kl. 9.00. det var et udmærket morgen bord  og vejret var ikke så indbydende småkoldt og blæsende gjorde atjeg trak tiden ud inden jeg startede dagens vandring. 

Jeg skulle over Col de la Baraque de Bral i kote 615 m og det var ikke så indbydende, derfor valgte jeg at vandre ud af landevejen mod Lunas.

Det var søndag morgen, så det var sparsomt med trafik og vandringen forløb uden store problemer.

Ruten op mod passet var godt nok over 5 km, men man kunne da godt mærke at det gik opad. Når man ikkede bagud var der en flot udsigt tilbage mod Lodéve.

På et tidspunkt valgte jeg at fortsætte på Via Tolosana, som her forl'øbt på grusveje af en god kvalitet og fortsatte ned mod Lunas.

Vandringen ind i byen sker på den koale vej og over en gammel buebro, der går over floden Gravezon, hvor den løber sammen med Nize.

Det er en lille by på 650 indbyggere og uden de mange overnatningsmuligheder og indkøbs muligheder. Jeg havde ikke kunne booke værelse på forhånd, men havde noetert at der var hotel i byen.


I udkantenaf byen længere frem lå hotellet, som jeg gik ind på for at forehøre om jeg kunne overnatte der. Der var værelse ledigt med morgenmad.

Der er ikke meget by. En cafe og en kirke og en lukket butik på grund af det er søndag.

Hotellet jeg overnatter på har en restaurant og jeg bestiller frokost. Det var et virkelig godt måltid.

Værelset er stort og pænt og med et nydeligt badeværelse.