TOLOSANA I DAG 6

VIA TOLOSANA

05. APRIL - 25. APRIL 2019 - 05. JULI - 19. JULI 2020                                        Retur

VANDREDAG 6

11. APRIL 2019

MONTARNAUD

SAINT GUILHE-LE-DÉSERT

AFSTAND:                 25 KM

AFSTAND TOTAL: 131 KM

VEJR: +10C - +22C   overskyet / blæst /sol

HØJDEMETER:       350 m op      370 m ned

SVÆRHED:               mellem

Saint Guilhem le Désert er et vigtigt pilgrimsmål på Via Tolosana.

I klosterkirken er relikvierne efter den hellige Wikhelm af Aquitanien og en split fra det rigtige hellige kors. I dag er det et af frakrigs store turistmål. Middelalderbyen med dens 2.000 beboere - ligger det velbevarede kloster og kloster kirke - Abbaye de Gellone - der ligger ikke langt fra "Djævelens Bro" i sidedalen i Hérault slugten.  Middeladerbyen er velbevaret og med en stor plads i front af kloster kirken. Byen ligger ud mod Canal de Ginac. Byen ligger ligeledes i læ af Rock de la Bisconne, som man skal vandre over for at komme videre næst dag.

Jeg spiste morgenmad med 4 franske pilgrimme. dem så jeg så ikke siden. Straks fra morgenen var det at vandre ca. 100 m op på en stenet sti. Det meste af dagens resterende vandring var på mindre lokale veje eller på sti ved siden af dem. Fra Pote du Diablo - Djævelens Bro - vandres ind i sidedal langs en kanal, der er skåret ned i klyftens sider. Det er et flot sceneri at vandre langs kanalen. Der har kun været en enkelt by - Aniane - på vejen og der er et gammelt kloster med kirke fra det 8. århundrede.

Det er et flot sceneri at vandre langs kanalen. Der har kun været en enkelt by - Aniane - på vejen og der er et gammelt kloster med kirke fra det 8. århundrede.

Da byen både er et pilgrimslål og også et stort turistmål, er det nødvendigt at bestille overnatning i forvejen. Jeg valgte at booke et af de 6 værelser på La Taverne de l'Escuelle, der udefra ser ud som noget man skal holde sig væk fra. Imidlertid er det et spændende overnatningssted med nyrenove- rede værelser i top moderne design med flot badeværelse/ toilet. Rigtig god restaurant til både middags- og aftensmad og et dejligt morgenmåltid. 

Jeg betalte €87 inkl. morgenmad.