VANDREDAG 1

Saint-Gilles du Gard. Byen ligger ud til Canal du Rhone. og har en stor marina. Den er på ca. 15.000 indbyggere og er anlagt tilbage i 800 tallet ved et benediktiner- kloster, hvor kun klosterkirken er tilbage. Byen er den første by pil- grimmen kommer til fra Arles og i kirken er relekvier af Saint Gilles.

Byen var et stor pilgrimscenter i middelalderen og er i dag en forstad til Niems. Byen har en handelsgade og der er flere over-natningssteder og spisesteder. Den store klosterkirke var lukket ved mit besøg. I kyrpten er den Hellige Âgidius begravet, byens grund lægger. Bag kirken er ruinerne af det oprindelige kloster.


mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  ARLÉS


TIL:                    ST-GILLES-DU-GARD


KM IDAG:           20            Vejr: mega regn/blæst


KM I ALT:           20            Temperatur: +10C/+12C


HØJDEMETER:   140 M OP           130 M NED

vandredag 1 - 6. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

På vej til Saint-Gilles du Gard valgte jeg at vandre via Gimeaux, fordi det fra straten i Arles regnede og det blev blot værre og værre i løbet af dagen. Det regnede så meget at der blev blankt vand på markerne og markvejene blev så mudderede, at det var umuligt at gå på dem. Derfor måtte jeg søge ud mod landevejen. Det blæste samtidig så den røde langærmede regnfrakke måtte tages på for at blive så lidt våd som mulig. Sko og strømper og bukser blev dog pladder våde. At vandre på landevejen var ikke særlig behageligt, når bilerne kørte forbi når vand der sprøjtede op. 

DAGENS OVERNATNING

Hotel Logis Heraclee. Hotellet ligger ud til marinaen nogle få hundrede meter fra klosterkirken og byens hovedstrøg. Et lille familiedrevet hotel med få værelser. Pænt og nydeligt værelse med bad og toilet. El opvarmning,

Venligt ældre ægtepar, der drev hotellet.

Pæn og ordentlige morgenmads- buffet.

Pris for overnatning og morgenmad. 60€.

På hovedgaden fandt jeg en re-

staurant, hvor jeg fik hakkebøf med grøntsager til aftensmad. I et bageri fik jeg købt brød og vand tilkommende dags vandring.

billeder - tidligere plgrimsvandring

erik hjulmand


Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

Copyright @ All Rights Reserved