VANDREDAG 9

Lunás er en mindre landssby på Via Tolosana. Den ligger ligesom i en gryde mellem de høje bakker og ud til floden Gravezon og har omkring 650 indbyggere. Der er ikke nogen særlige kulturminder at se og beskrive, bortset fra ruinerne af et kapel fra det 9. år- hundrede.

Floden Gravezon løber igennem by- en og byens slot er idag restaurant.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 LODÉVE


TIL:                   LUNAS


KM IDAG:           15            Vejr: overskyet/blæst


KM I ALT:         193            Temperatur: +10C/+16C


HØJDEMETER:   750 M OP           650 M NED

vandredag 9 - 14. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Dagens etape er med vandring op til Col de la Barraque i kote 615 m. Så dagens vandring strater med en lang og sejr vandring op til pashøjden, for at vandre stort set samme antal højdemeter ned til Lunas. Det er nu de store høje bakker, der skal vandres over og igennem de næste dage. Det er en anstrengende dagsvandring, men gennem et flot landskab. De høje bakker med skov og flot udsigt gennem dalene. Vandringen er igen på lokale asfaltveje og stier og markveje.  Selv om der ikke er mange kilometer i vandringen tag er den på kræfterne og rart at komme tidligt til overnatnings- stedet.

DAGENS OVERNATNING

Dagens overnatning fik jeg vær-ten på Hotel de Nord, at finde frem til og foretage en booking på

L'Hôtel Manoir de Gravezon i Lunás. Pænt provinshotel der gi-ver pilgrimme rabat. Pænt og nydeligt værelse med bad og toilet, rent og iorden. Til hotellet hører en god restaurant, der den  dag dog ikke holdt åbent om aftenen. Derimod spiste jeg en fortræffelig middagsmenue da jeg ankom til hotellet. Jeg gik ned på den lokale bar og fik en sandwich til aftensmad.

For overnatning og et pænt morgenbord betalte jeg €56.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved