VANDREDAG 7

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal skrive om angående byen og dens faciliteter. Der er en enkelt cafee - og det er det. der er en kirke som    ikke er åben for adgang. Det er ik-   ke muligt at købe ind i byen og der er ingen særlige attraktioner. Byen har omkring 650 indbyggere.

Kan man finde en anden overnat- ningsby vil det være at foretrække.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  SAINT GUILHEM-LE-DÉSERT


TIL:                   SAINT JEAN-DE-LE-BLAQUIÉRE


KM IDAG:           26            Vejr: sol/blæst


KM I ALT:         159            Temperatur: +20C/+25C


HØJDEMETER:   840 M OP           780 M NED

vandredag 7 - 12. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Der er en del højdemeter i dagens vandring. En god kraftig opstigning over en høj ås var en af dagens udfordringer. Nedstigningen på den anden side af åsen var ligeledes udfordren- de. Nedstigningen var gennem et lavalandskab af ørkenlignende karakter. Noget jeg ikke tidligere har prøvet. Ellers var vandringen igen på en blanding af lokale veje og markveje og stier. På åsens top var der en fantastisk udsigt over egnen. Omårdet er præget af agerland, vinmarker og ellers udyrket arealer med sprædt lav bevoksning, der er noget tornet og med tykke blade.

DAGENS OVERNATNING

Domain le Flo, er et luxux B&B, der desværre ligger noget unden for byen. den ligger tæt på Via Tolosana, men ved at man skal vandre ned over nogle marker og igennem en skov, hvor der ikke er afmærkning. Overnatningstedet er med store flot indrettet værel-ser med eget bad og toilet. Stedet har en god atmosfære og venligt værtspar. Flot have med stort swimmingpool og flot udsigt over terænnet. Der kan kun tilkøbes morgenmad, der er et rigtig flot morgenbord.

Overnatning inkl. morgenmad gav jeg € 150, hvilket dog i forhold til faciliteter og kvalitet virker højt.

Er dog eneste mulighed i byen.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved