VANDREDAG 6

Saint Guilhem le Désert er et vigtigt pilgrimsmål på Via Tolosana

I klosterkirken er relikvierne efter den hellige Wikhelm af Aquitanien og en split fra det rigtige hellige kors. I dag er det et af frakrigs store turistmål. Middelalderbyen med dens 2.000 beboere - ligger det velbevarede kloster og kloster kirke - Abbaye de Gellone - der ligger ikke langt fra "Djævelens Bro" i sidedalen i Hérault slugten.  Middeladerbyen er velbevaret og med en stor plads i front af kloster kirken. Byen ligger ud mod Canal de Ginac. Byen ligger ligeledes i læ af Rock de la Bisconne, som man skal vandre over for at komme videre næst dag.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  MONTARNAUD


TIL:                    SAINT GUILHE-LE-DÉSERT


KM IDAG:           25            Vejr: sol/overskyet/blæst


KM I ALT:         133            Temperatur: +10C/+20C


HØJDEMETER:   250 M OP           370 M NED

vandredag 6 - 11. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Jeg spiste morgenmad med 4 franske pilgrimme. dem så jeg så ikke siden. Straks fra morgenen var det at vandre ca. 100 m op på en stenet sti. Det meste af dagens resterende vandring var på mindre lokale veje eller på sti ved siden af dem. Fra Pote du Diablo - Djævelens Bro - vandres ind i sidedal langs en kanal, der er skåret ned i klyftens sider. Det er et flot sceneri at vandre langs kanalen. Der har kun været en enkelt by - Aniane - på vejen og der er et gammelt kloster med kirke fra det 8. århundrede.

DAGENS OVERNATNING

Da byen både er et pilgrimslål og også et stort turistmål, er det nødvendigt at bestille overnatning i forvejen. Jeg valgte at booke et af de 6 værelser på La Taverne de l'Escuelle, der udefra ser ud som noget man skal holde sig væk fra. Imidlertid er det et spændende overnatningssted med nyrenove- rede værelser i top moderne design med flot badeværelse/ toilet. Rigtig god restaurant til både middags- og aftensmad og et dejligt morgenmåltid. 

Jeg betalte €87 inkl. morgenmad


 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved