VANDREDAG 5

Montarnaud er en mindre landsby i regionen Occitanie. Der bor omkring 3.500 mennekser i byen.

Byen har ingen særlige spændende kulturminder og er i forbindelse med vandringen blot et overnat- ningssted. Der er få forretninger i byen. Der er et par restauranter, hvoraf den blev anbefalet som særdeles god. Jeg spise aftens- 

mad i den anbefalede.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  MONTPELLIER


TIL:                    MONTARNAUD


KM IDAG:           17            Vejr: overskyet


KM I ALT:         108            Temperatur: +20C/+22C


HØJDEMETER:   200 M OP           110 M NED

vandredag 5 - 10. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Jeg valgte at vandre ud af Montpellier langs letbanetrachéet ud mod Grabels. Det meste af vandringen var på fortov og cykelstier.. Grabels har en kirke, hvor der er muligt at få et stempel i sit pilgrimspas. der er høflig selvbetjening ved et bord i haven til kirken. Vandringen var resten af dagen på små lokale veje og markveje. På vejen kom jeg forbi et areal, der er udlagt med solceller og vindmøller. Det er det største solcelle ánlæg jeg har set.

På vejen mødte jeg et skilt om afstanden til Santiago, det angav en afstand der er 100 km længere end det jeg sidst mødte selv om jeg har vandre 20 km mod sydvest

DAGENS OVERNATNING

Byen er et overnatningssted på Via Tolosana og meget amdet er ikke at nævne i den forbindelse. Jeg har booket et værelse på et B&B - Chambres d'hôtes Le Bois Des Frenes - der ligge lige ved fortsættelsen af næste dags vandring. Overnatningsstedet er i et større hus, hvor jeg har et dejligt stort værelse med udsigt til en frodig have. Gode badefaciliteter. Alt er pænt og rent. Blev mødt af værten med tilbud om en kop the og kage. 

Overnatning inkl. orgenmad €96.


 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved