VANDREDAG 4

Montpellier er hovedbyen i regionen op mod 300.000 indbyg- gere i en moderne udviklende by.

I den gamle bydel findes Cathe- drale Saint-Pierre, der er et gotisk bygningsværk med nogle smukke mosaikvinduer bag altret og med et farverigt rosenvindue. Udover katedralen er Eglise Saint-Roch. Saint Roch er pilgrimmenes skyts- 

helgen. Den gamle bydel er vel holdt og samlet omkring Rue Roch.

Den imponerende Arc de Triomphe afslutter gågade området op til Place Royale du Peyron. Byen har en letbane, der ruller ud i byens forstæder. Byen har et fantastisk udeliv med de mange restauranter og caffeer.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  VENDARGUES


TIL:                    MONTPELLIER


KM IDAG:           15            Vejr: sol/skyet


KM I ALT:           89            Temperatur: +9C/+22C


HØJDEMETER:   110 M OP           120 M NED

vandredag 4 - 9. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Dagens korte vandring er for den største dels vedkommende igen-

nem forstæderne. Derfor er det en lidt kringlet vandring ind af både befærdede og mindre befærdede indfaldsveje til Mentepliiers cen- trum. En del af vandringen er langs letbanetrachéet, hvor der de sjovt udsmykkede letbanetog glider frem og tilbage. Når man vandre ind og ud af storbyer er det for mig spændende at se, hvor dan byens udvikling er blevet gennemført, hvordan gammelt bliver til nyt. Vandringen er så-

ledes det meste af vejen på fortov. 

DAGENS OVERNATNING

Jeg har booket et enkeltværelse på Hotel Best Western Le Guilhem. Hotellet ligger så tæt på katedralen, at jeg fra mit værelse kan se tårnene på katedralen. 

Værelset er pænt og nydeligt udstyret med et rent og pænt badeværelse og toilet. Det er et lille veldrevet hotel. Der er et lille morgenmadsområde, hvor der serveres et et rigeligt morgenbord med et stort udvalg.

Om eftermidagen bestilte jeg middagsmad på en resturant nær hotellet og til aften spiste jeg en god burger.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved