VANDREDAG 2

Gallargues-le-Montueux er en by på ca. 3.500 indbyggere og er nok mest kendt for to bygninger, den ene er den romerske bro Pont Ambroix og telegraftårnet. Tele-graftårnet er fra 1600 tallet og som anført anvent til at sende meddelelser vi tegn, som kunne ses ved det næste telegraftårn. En form for visuel morsesystem eller som flagsytemet eller lyssystem tidliger mellem skibe. Byens ældste del kan dateres tilbage til romertiden. Byen har få seværdig- heder - en katolsk kirke, en protestantisk kirke, telegraftårn og byens rådhus samt et par cafeer. Byen ligger på en ås med udsigt mod nord. Der er station.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                  ST-GILLES-DU-GARD


TIL:                    GALLARGUES-LE-MONTUEUX


KM IDAG:           20            Vejr: regn/sol/regn


KM I ALT:           46            Temperatur: +7C-+18C


HØJDEMETER:   210 M OP           180 M NED

vandredag 2 - 7. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Efter et pænt morgenmåltid vandrede jeg ud kl. 7.00. Vejr udsigten lød på regn en del af dagen. Og ganske rigtigt efter 1 times vandring startede det med at regne og med samme intensitet som dagen i går. Jeg blev våd fra top til tå og mine skov vuppede, når jeg vandrede. Efter 3 timer holdt det op stort set samtidig med at jeg vendrede op til byen Vauvert, som ligger på kanten af Petit Carmargue - Rhone floddeltaet. Resten af vandringen var på lokale veje med ikke meget trafik. Da jeg nåede Godognan blev det uvejr, men voldsom regn og lyn/torden.

DAGENS OVERNATNING

Overnatningsstedet ligger lidt før Gallargues-le-Montueux - Hotel Jasses de Camargue, der er et feriekomplex, med hotel og feriehuse.

Jeg nåede ved meget venlig hjælp fra en lokal dame, der kørte mig til overnatningsstedet, lige før himmel og jord stod i eet.

Hotellet er endnu ikke åbnet for feriesæcanonen, så det er kun muligt at få morgenmad. Stort pænt og nydeligt hotel med stort værelse og veludstyret badeværelse og toilet.

Overnatning inkl. mogenmad € 82.

I den gamle bydel fandt jeg et pizzaria og fik en lækker pizza til aftensmad.

billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved