VANDREDAG 18

Donneville ligger lidt uden for Via Tolosana, men tæt på til Canal du Midi. Byen har ca. 1.000 indbygge- re og kan med lidt god vilje betrag- tes som forstad til Toulouse. Der er ikke meget at berette om byen, hvor der er en kiosk og et bageri, hvor der kan provianteres.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 AVIGNONET-LAURAGAIS


TIL:                   DONNEVILLE


KM IDAG:           28            Vejr: sol/let skyet


KM I ALT:         404            Temperatur: +20C/+22C


HØJDEMETER:  340 M OP           360 M NED

VANDREDAG 18 - 24. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Den alternative rute af Via Tolosana har et forløb lamgs Canal du Midi. Det har mange fordele at avndre langs kanalen. Det er en god vandre og cykelvej på kanalens dige og forløbet er helt ind til centrum af Toulouse.  Det er en smuk ruteDen dag jeg vandrede langs kanalen var der ikke meget liv på kanalen, så jeg fik ikke set sluseværkerne i funk- tion. der ligger mange husbåde langs bredden og jo tættere på centrum jo flere. Man skal være opmærksom på, at der er langt mellem mulighederne for at få noget at drikke og/eller spise på dagens vandring.

DAGENS OVERNATNING

Motel Resturant l'Enclos valgte jeg fordi den ligger nær Canal du Midi. Overnatningsstedet har små murede hytter, der udgør et dobbelt værelse med en ekstra seng og badeværelse og separat toilet. "Hytterne"  ligger på en grund op til restauranten. Jeg provianterede til et mellemmåltid i kiosken og spiste aftensmad i restauranten. Det var et veltilbe- redt måltid. Morgenmåltidet var ligeledes velassoteret.

For overnatning, aftensmad og morgenmad betalte jeg €110.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved