VANDREDAG 17

Byen Avignonet-Lauragais ligger ca. 3 km fra havnen ved Canal du Midi. Byens kirke Eglise Notre-Dames-des-Miracles er fra det 14. århundrede. Ikke langt fra kirken er Tour Poiviere, der er et vagttrn fra det 17. århundrede. Fra byen er der udsigt over engarealerne ned til Canal du Midi. Mellem byen og kanalen, er der et trasporttrache, kanalen for bådtrafik, på digete er cykel og vandresti, videre er først toglinje, så landvej og endelig mo- torvej. For at komme til havnen skal man krydse alle disse linjer. Hele området er et motorvejsraste plads med alle faciliteter, havn, tankstation, overnatning og provi antering og indkøb.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 REVEL


TIL:                   AVIGNONET-LAURAGAIS


KM IDAG:           25            Vejr: meget hård blæst


KM I ALT:         376            Temperatur: +12C/+18C


HØJDEMETER:  310 M OP           330 M NED

VANDREDAG 17 - 23. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Dagens vandring har jeg faktisk bragt ned fra 41 km til 25 ved at benytte de lokale veje i lige linje og ikke som guiden foreskrev sik sak kurs fra Le Casses til Avignonet. Imidlertid betød det at jeg måtte forcere nogle bakker og da det blæste mere end kuling var det en hård omgang. Man bliver helt kulleret i den blæst, når man nærmest må stride sig igennem. Vindmøllevingerne gik så hurtigt , at man nærmest kunne snitte agurk med vingerne. Vandring ned af bakken og over engarealet var også en blæsende omgang. 

DAGENS OVERNATNING

Jeg valgte et overnatningssted noget uden for Avignonet-Lauragais, nemlig ved Canal du Midi - La Couchee, hvor der er en havn og raste plads ved motorvejen - Relais Fasthotel "La Couchée" Avignonet. Hotellet er både overnatning for de trafikerende og bådfolket i havnen. Der er et stort cafeteria og en stor restaurant, der har døgnåbent. Der er også cafe og butik. Jeg har booket et enkelt værelse med eget bad/toilet. Det er pænt værelse i god standard, rent og ordentligt. For overnatning inkl. morgenmad, der er velassoteret betalte jeg € 56.


 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved