VANDREDAG 16

Dourgne er der ikke meget at beret te om. En nydelig kirke og en markedsplads, en tankstation, et lille supermarked. Det er vist det. 1.300 indbyggere har deres hjem her. Fra gammel tid har beboerne ernæret sig ved at forarbejde skiffer til skifferplader. 

Dourgne er nok mest ineteressant for de to benediktiner klostre der ligger uden for byen. Abbaye d'En Calcat for munke og Abbaye Sainte Scholastique for nonner. Begge klostre modtager gæster, der deltager i munkenes/nonnernes hverdag. Mænd hos munkene og kvinder hos nonnerne. Når en overvejese værd.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 DOURGNE


TIL:                   REVEL


KM IDAG:           15            Vejr: overskyet


KM I ALT:         351            Temperatur: +15C/+20C


HØJDEMETER:  160 M OP           210 M NED

VANDREDAG 16 - 22. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Nu er jeg ude af de højebakker og har en bred dal af vandre i, hvor Montagne Noir er til venstre og højre for een. Fladt er det næsten blevet, ikke mange højdemeter i dagens vandring. Det meste af dagen på lokale veje med meget lidt trafik. Første interessante besøg er En Calcat, et benediktiner kloster med 55 munke. Desværre er klosteret lukket. det er jo Påske. Næste interessante besøg er nonneklos- teret lige uden for byen. Her besøgte jeg klosterkirken lige som der var messe. Vi var en ligge menighed. Messen blev forret af en nonne, der sad på en form for altan bag en skærm.

DAGENS OVERNATNING

B&B La Boal ligger nær byens kirke og byens plads. Kort tid efter jeg ringede til værsparet for at kunne tjekke ind, kom de og anviste mig et værelse på 2. sal i deres hus. Moderne indrettet og udstyret værelse med eget bade- værelse og toilet.Flot udstyret. Jeg blev tilbud at kunne spise aftensmad sammen med værts-parret, hvilket jeg takkede ja til. det var et veltilberedt og et hyg- geligt måltid. 

Morgenmadsbordet var overdå- digt.

For overnatning, aftensmad og morgenmad betalte jeg € 100.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved