VANDREDAG 14

Castres er administrativt centrum for departementet Tarn. Byen har omrking 45.000 indbyggere og har deraf alle faciliteter. Byen benæv- nes også Frankrigs Venedi, med henvisning til husene langs floden Adour. Byens katedral er -  Cathe- drale Saint-Benoltfra fra det 17. år- hundrede. Byen har et kunstmuse- um med værker af Goya, Picasso m.m. Midtpunktet i byen er den store markedsplads. Byen har sin egen charme med fortovscafeer rundt om pladsen og de små gyrder omkring den er et besøg værd.


mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

vandredag 14 - 19. april 2019

FRA:                 ANGLÈS


TIL:                 CASTRES


KM IDAG:           31            Vejr: stærk blæst


KM I ALT:         312            Temperatur: +8C/+22C


HØJDEMETER:   610 M OP         1.190 M NED

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Efter et godt morgenbord kl. 7.00 vandrede jeg ud på vej mod CAstres. Jeg havde besluttet at vanbdre en dobbeltetape. Det var et utroligt blæsevejr, nærmest storm. Jeg valgte det meste af vejen at vandre på landevej D61 eller stien og vejene langs med den og lokale veje. Det meste af dagen var det vandring ned, selv om der var højedemeter op. Der er faktisk ikke nogen bymæssig be- byggelse inden Boissezon og der- efter Castres. Det meste vandring er gennem agerland ned i dalområdet langs floden urerque. Vandringen ind i Castres var gennem de små gader i byen og over floden.

DAGENS OVERNATNING

Da jeg har planlagt en hviledag i Castres, har jeg booket 2 overnat- ninger på Europe Hotel, der ligger midt i Castres centrum. Hotellet er et rigtig gammelt hotel, der er moderniseret og hvor der er atmosfære. Hotellet har store moderniserede værelser med et flot badeværelse/toilet. Til hotellet hører en bar/cafe og en morgenmadssal. På vejen havde jeg spist min frokost og til aften var jeg ude på en restauration.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

erik hjulmand


Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

Copyright @ All Rights Reserved