VANDREDAG 12

La-Salvetat-sur-Agout. Byen ligger ud til floden Agout. Byen har om- kring 1.200 beboere og der er lidt butikker i byen, så der kan provian- teres. Byen er ikke særlig interes- sant. Den lver mest af turisme i forbindelse med at deb kustige sø Lac de la Raviege, der er på 450 ha og 12 km lang. Derfor agere byen centrum for ferieophold, hvor der langs søen er opført feriehuse og camping. Sø byder på vandsports- muligheder og der indrettet strand faciliteter.

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 MURAT-SUR-VÈBRE


TIL:                   LA SALVETAT-SUR-AGOUT


KM IDAG:           24            Vejr: overskyet/blæst


KM I ALT:         263            Temperatur: +5C/+15C


HØJDEMETER:   380 M OP           520 M NED

vandredag 12 - 17. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Det var lidt vanskeligt at rejse sig fra morgenbordet og vandre ud det småkolde vejr, hvor det ikke var 2 cifret varmegrader og det blæste. Vandringen var et stykke langs flode Vebre og derefter langs Lac du Laouzas på de lokale asfaltveje, Lige nu er jeg oppe på et platau i 800 m højde og det gør at foråret ikke rigtig er ankommet. det meste af dagen er vandringen på veksling mellem asfalt veje og markveje. Der er lidt højdemeter i vandringen, men mindre end de foregående. Vandringen frem til overnatnings stedet ca. 3 km efter selve byen.

DAGENS OVERNATNING

Overnatningsstedet jeg har valgt liger ud til Lac de la Raviege og er et hotel rettet mod sommergæs- ter. Hotel Logis La Plage, der sam tidig har en restau rant med ud- sigt over den kunstige sø.

Hotellet er vel opført i 60'erne og har 12 værelser. Værelserne er ik- ke særlig store og med et normalt badeværelse og toilet. Der er pænt og rent, men ikke prang ende udstyret. Restauranten har derimod er højt niveau og servere de et læggert afensmåltid.

Hoteller ligger ca. 3 km efter byen men ud til Via Tolosana. Om som- meren vil det være et dejligt op- hold når udefaciliteterne kan be- nyttes.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved