VANDREDAG 11

Mura-sur-Vèbre, er endnu en lille landsby med knap 1.000 indbygge re på Via Tolosana. En by der ligger ud til landvejen der går igen- nem den. By ligger også ud til den lille flod Vèbre, som den tager navn fra. Byen har købmandsbutik, hvor jeg fik handlet ind. Bageri, hvor jeg fik køb brød og tærte til næste dags vandring. Ellers er der ikke maget at skrive om, bortset fra at byen har en høj Menhir - bautasten - fra præhestorisk tid. Jeg gik en tur rundt i byen og fik købt vand til næste dag og lidt snacks. der var forlangt til byens kirke, som jeg i øvrigt kommer for- bi i morgen.


mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

vandredag 11 - 16. april 2019

FRA:                 SAINT GERVAIS-SUR-MAR


TIL:                   MURAT-SUR-VÈBRE


KM IDAG:           22            Vejr: regn/overskyet


KM I ALT:         238            Temperatur: +10C


HØJDEMETER:   910 M OP           400 M NED

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Hver dag sin høje bakker at vandre over, idag var det ved Col de la Croix de Mounis. Da vejret var dårligt var det tilrårdelig at vandre på de lokale veje, så vej valgte den korteste D 622. Der var nu ikke meget trafik, hvilket også var forståeligt på grund dens mange (hårnåle)sving og dens til tider stærke stigning. Vejret var ikke til den store udsigt, men man fik dog et godt indtryk af den fan-

tastiske udsigt ovver bakkemas- sivet ved Croix de Mounis i kote 852 m. Da jeg valgte landvejen, kom jeg ikke forbi den store præ-  historiske bautasten ved indgang til byen.

DAGENS OVERNATNING

Der er ikke megen valg i overnatningssteder i denne region hvor jeg nu er nået til Tarn. Byen har et hotel - Hotel Duran - der er et ældre provishotel med restau- rant. Venligt ældre værtspar tog imod og jeg fik et pænt stort værelse med rent og ordentlig badeværelse/toilet. Og da det var koldt, var der varme på værel- set. Restauranten har lukket ind til aftensmad, der serveres ved kl. 19.30 tiden. Det var i øvrigt et rig- tig godt mpltid 3 rette, hvor desserten var speciel - nemlig noget der havde konsistens af Marsmellows med valiljecreme.

Betalte € 76 for overnatning, aftensmad og morgenmad


 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved