VANDREDAG 10

Saint Gervais-sur-Mare er en mind- re landsby der ligger op til Mont d'Orb. Den lokale kirke er fra 1100 tallet og er det eneste kulturminde af betydning i byen. Da jeg ankom var kirken som så mange andre lukket. En vandring ned til byen og rundt i den var ikke særlig interes-  sant. Byen har et en resturant et pizzaria, en bager og stort set ikke meget andet at byde på.


mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 LUNAS


TIL:                   SAINT GERVAIS-SUR-MAR


KM IDAG:           23            Vejr: overskyet/sol


KM I ALT:         216            Temperatur: +20C


HØJDEMETER:   950 M OP           900 M NED

vandredag 10 - 15. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Igen idag måtte jeg en tur op over endnu en af de høje bakker, derop hvor vindmøllerne gror. Så der er mange højede meter, faktiske den etape på Via Tolosane, der har flest højdemeter op og ned. En af stierne idag var noget af en ud -fodring, hvor der var store terræn spænd, som det er krævende at passere med rygsæk på, når det samtidig er ligesom i en hulvej. Flot vandring langs floden l'Orb et lille stykke af vandringen. Det var udmærket vandrevejr, så sev om det var en krævende vandring blev man mødt med et fatastisk flot syn over egnen.

DAGENS OVERNATNING

Hotel l'Otensia ligger i udkanten af byen og godt op på bakken. Der er mange trin op til indgangen, der ligger fjernest. nårman kommer nede fra byen. Nyindret- tet værelser med lækkert bade-  værelse og toilet. Gode forhold.

På dagen var restauranten ikke åben (har lukket mandage og tirsdage), så jeg måtte ned i  byen for at købe en lækker pizza, som jeg spiste på værelset. Hos den lokale bager havde jeg bøbt et par mindre tærter som frokost til næs

te dags vandring.

Betalte €91 for overnatning og et lækkert morgenbord med dejligt varmt nybagt brød.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved