DAGENE

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

Du kan flyve direkte til Montpellier med bl. Norwegain

fra København.  KLM og Air France via Amsterdam eller Paris. Fra Montpellier tog til Arlés med SNCF - de franske jernbaner.

Med direkte fly fra København til Montpellier er der 2½ time og med tog ca. 1½ time. 

HVORDAN KOMMER JEG TIL ARLÉS?

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

Navnet er udledt af, at romer vejen gik via Toulouse til Col de Somport - passet i Pyrenærerne mellem Frankrig og Spanien.


Via Tolosana er en af de 4 pilgrims-veje i frankring med retning mod Santiago de Compostella.


De andre 3 er Chemin de Saint Jaques de Cmpostelle fra Le Puy en Welay (Via Podiensis), Via Lemovicensis fra Vézelay og Via Torunensis fra Tours. 


Alle disse pilgrimsruter er fødevej til Camino Frances i Spanien.

Col de Somport

I Pyrenæerne på grænsen mellem Frankrig og Spanien ligger Col de Somport - i korte - 1.640 m.  Det er det ældsbenyttede pas over Pyrenæerne og benyttet i historisk tid så tidligt som af kelterne. Passet er endvidere overgangen mellem de franske chemine og den spanske camino - Camino Aragonés, der leder videre til Camino Francés. Fra Somport til Santiago er der ca. 860 km.

Med en pashøjde på 1.632 m er Col de Somport den højeste passage på en pilgrimsrute mellem Franskrig og Spanien. 

ARLÉS

Arlés ligger ud til Midddelhavet ved Rhôn deltaet. Byen stammer tilbage fra romertiden. Byen er kendt for ikke blot amfiteatret, men også for en mere end 50 km lang aquadukt. Arlés har omkring 50.000 indbyggere og er UNESCO kulturarv by. Byen er også kendt for at Van Gogh har boet der og udført en række malerier med motiver fra byen. Han var faci -neret af lyset i området. Byen er udgangspunkt for ilgrimsvandring er mod Santiago de Compostella. Udgangspunktet er katedralen  Église Saint-Trophine. Byen har også en tyrefægterarena med plads tl 12.000 tilskuere. Så der er mange turistatraktioner.

billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved