HVILEDAG 1

Hviledagen blev brugt til at vandre en tur rundt i byen og besøge seværdigheder. Castres har flere muligheder at byde på Cathedrale Saint-Benoit, som jeg besøgte og fik et stempel i mit pilgrimspas. Jeg besøgte også Musee Gyoa og beså dens samling af både de reli- giøse kunstværker, Goyas malerier og andre berømte billedkunstnere.

Videre var jeg en tur på lørdags markedet på markedspladsen, hvor der blev solgt grønt og frugt fra kæmpe boder, hvor der var slagtere og solgt ost og brød i lange baner. Fantanstisk lokal kvalitet og derfor var der også kødrand af kunder rundt om udsalgsstederne

mobil

+ 45 24 42 33 96

VIA TOLOSANA - Arlés - Col du Somport

FRA 5. APRIL TIL 25. APRIL 2019

FRA:                 CASTRES


TIL:                   CASTRES


KM IDAG:             6            Vejr: sol


KM I ALT:         318            Temperatur: +20C/+23C


HØJDEMETER:   n/n M OP           n/n M NED

HVILEDAG 1 - 20. april 2019

793 km på gammel romervej.


I over 1000 år har Via Tolosana været pilgrimsvej for pilgrimme fra Sydtskland, Schweiz, Østrig og Italien, som vandrede mod Santiago.

DAGENS SLUTMÅL

DAGENS VANDRING

Som nævnt var jeg turist i byen og rundt i den. Jeg gik en tur langs floden Adour for at se på husene, der har facade ned mod floden. De har flere forskellige farver, som historisk ligger i, at byen har haft en stor tekstil produktion, hvor tekstilerne blev farvet i farverierne nede ved floden.

Da byen er administrativt cen- trum, har byen nogle imposante administrationsbygninger, men også inde i centrum i gyderne, er der også nogle akitektoniske per- ler og spændende bygninger, som var værd at se.

DAGENS OVERNATNING

Da jeg har planlagt en hviledag i Castres, har jeg booket 2 overnat- ninger på Europe Hotel, der ligger midt i Castres centrum. Hotellet er et rigtig gammelt hotel, der er moderniseret og hvor der er atmosfære. Hotellet har store moderniserede værelser med et flot badeværelse/toilet. Til hotellet hører en bar/cafe og en morgenmadssal. På vejen havde jeg spist min frokost og til aften var jeg ude på en restauration.

 billeder - tidligere pilgrimsvandring

Der er over 20.000 km pilgrimsveje i Europa. Det mest vandrede er i Spanien, Frankrig og Italien, men også Tyskland, Østrig Schweiz, Ungarn m.fl. byder på pilgrimsruter.

erik hjulmand


Copyright @ All Rights Reserved